Dělení hovězího masa
v našem podání

Zadní maso bez kosti
PRAVÁ SVÍČKOVÁ *
NÍZKÝ ROŠTĚNEC *
KÝTA - VRCHNÍ ŠÁL
• HRUŠKA *
-
SPODNÍ ŠÁL
• TABULOVÁ ŠPIČKA *
- OŘECH
-
HOLUBIČKA *
-
KVĚTOVÁ ŠPIČKA
-
VÁLEČEK (FAL. SV.) *
PLEC - VELKÁ PLEC
-
LOUPANÁ PLEC *
- KULATÁ PLEC (FAL. SV. -PERKO) *
Přední maso bez kosti
VYSOKÝ
ROŠTĚNEC *
PODPLEČÍ
KRK
• KRČNÍ PLÁTEK *
BOK (PUPEK)
• ZRCÁTKO *
• BRYNDÁČEK *
KLIŽKA PŘEDNÍ
KLIŽKA ZADNÍ
KARABÁČEK
HUSIČKA
LOPATKOVÝ PLÁTEK *
PÁNEVNÍ PLÁTEK *
VEVERKA *
OPONKA *
HRUDÍ BEZ KOSTI
LÍČKA* takto označená masa jsou svým charakterem předurčena především pro přípravu steaků
Přední maso s kostí
ŽEBRO NÍZKÉ (BOK S KOSTÍ)
ŽEBRO
VYSOKÉ
HRUDÍ S KOSTÍ
OHÁŇKA
Kosti
MORKOVÉ KOSTI
KOSTI - HARFA