Dělení hovězího masa

v našem podání

Zadní maso bez kosti

PRAVÁ SVÍČKOVÁ *

NÍZKÝ ROŠTĚNEC *

KÝTA - VRCHNÍ ŠÁL 

                       • HRUŠKA *

           - SPODNÍ ŠÁL

                        • TABULOVÁ ŠPIČKA *

            - OŘECH 

            - HOLUBIČKA *

             - KVĚTOVÁ ŠPIČKA

             - VÁLEČEK (FAL. SV.) *

PLEC - VELKÁ PLEC

           - LOUPANÁ PLEC *

           - KULATÁ PLEC (FAL. SV. -PERKO) *

Přední maso bez kosti

VYSOKÝ ROŠTĚNEC *

PODPLEČÍ

KRK

     • KRČNÍ PLÁTEK *

BOK (PUPEK)

     • ZRCÁTKO *

     • BRYNDÁČEK *

KLIŽKA PŘEDNÍ

KLIŽKA ZADNÍ

KARABÁČEK

HUSIČKA

LOPATKOVÝ PLÁTEK *

PÁNEVNÍ PLÁTEK *

VEVERKA *

OPONKA *

HRUDÍ BEZ KOSTI

LÍČKA

* takto označená masa jsou svým charakterem předurčena především pro přípravu steaků

Přední maso s kostí

ŽEBRO NÍZKÉ (BOK S KOSTÍ)

ŽEBRO VYSOKÉ

HRUDÍ S KOSTÍ

OHÁŇKA

Kosti

MORKOVÉ KOSTI

KOSTI - HARFA

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky